Hoppa till innehåll
 
Pris: 
2 250 000 kr
Månadsavgift: 4 506 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   20/11
 • Anmälan krävs  
 • Boka
Jenny Kjellsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jenny Kjellsson
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Pris: 
2 250 000 kr
Månadsavgift: 4 506 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   20/11
 • Anmälan krävs  
 • Boka
Jenny Kjellsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jenny Kjellsson
Fastighetsmäklare

Bovieran Teleborg - lgh nr 11.17, Växjö

Välkommen hem till Bovieran i Växjö!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 87 kvm
 • Lägenhetsnummer: 11.17
 • Byggnadsår: 2017/2018
 • Månadsavgift: 4 506 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 87 kvm
Lägenhetsnummer: 11.17
Pris: 2 250 000 kr
Byggnadsår: 2017/2018
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Ritning(ar)

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats/balkong: Varje lägenhet har en skyddad entré mot trädgården med möjlighet till en mindre sittplats samt en egen uteplats eller balkong på utsidan.

Uteplatsen är plattsatt och en häck planteras ca 7 meter från husväggen, vilket ramar in marktäppan som planteras med gräs. Lägenhetsinnehavaren ansvarar för skötseln av grästäppa och häck.

Tv/Internetanslutning

TV: Ansluten till kabelnät med leverantör Telia. I avgiften ingår Telias digital-TV kanalpaket "Lagom" (grundutbud).

Internet: WiFi och IP-telefoni finns att tillgå, eget abonnemang tecknas.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: I lägenheterna finns vattenburna radiatorer.

Ventilation: Lägenheterna har mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.
Visa all fakta

Allmänt

Län: Kronoberg
Kommun: Växjö

Omgivning

Varmt välkomna till Växjö – en plats med hög livskvalitet för alla! Här bor du i en hemtrevlig och expansiv stad med ca 65 000 invånare. Växjö är känt för sitt smeknamn Europas grönaste stad tack vare sitt målmedvetna arbete att sänka klimatpåverkan. I staden finns en god variation av mindre och större butiker/kedjor, livsmedelsaffärer, biograf och flera prisade restauranger som satt Växjö på kartan. Stor torghandel varje onsdag och lördag på Stortorget. Vill man hellre shoppa med allt under ett tak finns vårt fina köpcenter Grand Samarkand med ca 70 butiker och restauranger. Växjö ligger mitt i sjöriket med fina naturområden såsom Växjösjön, Evedal, Helgasjön Teleborgs slott, Kronoberg Slottsruin, Bokhultet – fin bokskog, öppna landskap och fina sjöar med flera platser för rekreation, motion och umgänge. Fina promenadstråk runt flera sjöar som är väldigt populära blad alla åldrar.

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Brf Bovieran Teleborg i Växjö består av 54 lägenheter, den gemensamma Vinterträdgården, gemensamhetslokal med toalett, dusch och bastu, gästlägenhet, friskvårdsbehandlingsrum, förråd, miljöhus, cykelparkering samt parkeringsplatser. Lägenheterna fördelar sig på tre hus som vardera har tre plan varav ett i markplan. Övriga våningar nås via trappa eller hiss. Varje lägenhet har en skyddad entré mot Vinterträdgården och en egen uteplats eller balkong på utsidan. Samtliga lägenheter har ett tillhörande lägenhetsförråd om ca 5 - 6 kvm på källarplan under huvudentrébyggnaden.

Bovierans hjärta är den unika Vinterträdgården, med exotiska växter från hela världen. Den ca 1 600 kvm stora Vinterträdgården är helt inglasad och har ett temperaturstyrt klimat - med Franska rivieran som förebild. Med effektiva fläktsystem och luckor i taket regleras klimatet över året så att det varken blir för varmt eller för kallt. Under den kallaste vintermånaden drar sig temperaturen ner till ca 10 grader för att låta växterna vila. I huset finns gott om ytor där du kan umgås med dina nya grannar, ta emot vänner och familj, koppla av i den lugna omgivningen eller delta i olika aktiviteter. I Vinterträdgården finns flera sittgrupper samt en boulebana.

Uppbyggnaden kring ingångar och säkerhet/utrymning är utformad för att skapa en trygg och säker omgivning för de boende i föreningen. Den gemensamma entrén är utrustad men en kamera som är kopplad till en öppningsenhet med TV-skärm i lägenheterna. Besökare får ringa på porttelefonen och du kan öppna entrédörren inifrån din lägenhet. Lägenhetens ytterdörr är en stabil säkerhetsdörr. Brandvarnare finns i alla lägenheter.

Allmänt

Kommun: Växjö

Gemensamma utrymmen

- Gemensamhetslokal med kök i gårdshuset i Vinterträdgården.

- Bastu med toalett, dusch och omklädningsrum i gårdshuset i Vinterträdgården.

- Gästlägenhet med pentry och tillgång till badrum i huvudentrébyggnaden, en trappa upp.

- Friskvårdsbehandlingsrum vid gästlägenheten.

- Lägenhetsförråd till varje lägenhet, ca 5 - 6 kvm på källarplan under huvudentrébyggnaden.

Parkering

Föreningen har 54 stycken parkeringsplatser försedda med värmeuttag och ett antal parkeringsplatser för rörelsehindrade och besökare. Parkeringsplats med elstolpe kostar 350 kr/månad och går på föreningens gemensamma kostnader. Parkeringsplatserna är avsedda för personbil, ej för husvagn eller husbil. Parkeringsplats för rörelsehindrade erhålles mot uppvisande av tillstånd. Vid behov av extra parkeringsplats ansöker du om detta och tilldelas denna mån av plats. Avstår du från din parkeringsplats får du därefter stå i kö hos förvaltaren för att erhålla en. Vid avflyttning återgår parkeringsplatsen till föreningen.

Kommunikationer

Växjö erbjuder flera kommunikationsmöjligheter som tåg, buss och flyg. Den kollektiva busstrafiken i länet handhas av Länstrafiken Kronoberg som kör regionalt runt länet samt lokalt i staden och kringorter. Här finns möjligheter att enkelt hoppas på tåg till Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm med byte i Alvesta. Direktflyg till Spanien från Växjö Småland Airport, 5 km nordväst om staden. I övrigt är Växjö väl utbyggt med fina cykelbanor som du lätt tar dig från ena sidan av stan till den andra.

Övrigt

Vill du få tillgång till en ekonomisk kostnadskalkyl/ekonomisk plan? Vänligen kontakta mäklaren.

Ekonomi

Pris

2 250 000 kr

Månadsavgift

4 506 kr
I avgiften ingår värme, VA, Telias digital-TV kanalpaket "Lagom" (grundutbud), trädgårdsmästarskötsel av Vinterträdgården samt teknisk- och ekonomisk förvaltning med fastighetsskötsel.

Alla bilder

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Bovieran Teleborg - lgh nr 11.17, Växjö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4506 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Finansinspektionens regler gör det möjligt för bankerna att bevilja amorteringsfrihet under de första fem åren vid köp av nyproduktion. De flesta bankerna kräver ändå samma amortering som vid köp av begagnad bostad.

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Tisdag 20/11  
Bovieran Kalmar, Jägarevägen 3 i Kalmar
Anmälan krävs
Besök och upplev Bovieran i Kalmar!
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
ANSVARIG MÄKLARE

Jenny Kjellsson

Fastighetsmäklare