Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 895 000 kr
Månadsavgift: 3 494 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
1 895 000 kr
Månadsavgift: 3 494 kr/mån

Fiolgatan 4, Västra Frölunda

Trevligt planerad tvåa belägen på våning 7!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Boarea: 55,5 kvm
 • Byggnadsår: 1963
 • Månadsavgift: 3 494 kr
 • Driftkostnad: ca 100 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 7 av 12
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2
 • Boarea: 55,5 kvm
 • Utgångspris: 1 895 000 kr
 • Byggnadsår: 1963
 • Driftkostnad: ca 100 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 7 av 12
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabelnät via Comhem. I avgiften ingår ComHems analoga utbud samt digitaltv Small. Bredband via Comhem och Bredbandsbolaget finns i huset. Uttaget för ComHem finns i vardagsrummet och för Bredbandsbolaget finns det i hallen.

Allmänt

 • Län: Västra Götaland
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Frölunda

Omgivning

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet. Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg. För dig som gillar gym finns det både vid Ruddalens motionscentrum och på Frölunda Torg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Det finns flera mataffärer i närområdet. På Frölunda Torg ligger Hemköp och strax intill Frölunda Torg ligger en ICA butik. Vid Marconimotet finner man Lidl och i närliggande Kaverös finns Willys hemma. Kommunikationerna till och från Ruddalen är goda både med spårvagn 1,7, 8 och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.
Visa all fakta

Andel i föreningen

 • Andel av insats: 0,31569%
 • Andel av månadsavgift: 0,27406%
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

HSB Kvartetten har fastighetsbeteckning Rud 3:3 och består av fyra höghus på Fiolgatan 4-10 som uppfördes 1963 med sammanlagt 268 lägenheter. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 22 st 1 rok, 100 st 2 rok, 94 st 3 rok, 48 st 4 rok och 4 st 5 rok.

Ekonomi:
Avgiften höjdes med 3 % 1 juli 2015.

Renoveringar:
Föreningen har genomgått flera större underhållsåtgärder, framtida underhåll är bland annat planering för reparation av betongkepsar, tak och fasad samt genomgång av elsystemet. För mer detaljerad information se årsredovisning.
Badrumsrenovering skedde i samband med stambyte -05, då även byte av el-central till automatsäkringar skedde. Huset har porttelefon med videoteknik (bild på besökaren), installerad -06. Vindarna tilläggsisolerades -06. Installation av innerdörrar i hisskorgen skedde -07. Föreningen har även genomgått fönsterbyte samt monterat nya brevinkast. 2011-2012 skedde en utbyggnad av samtliga balkonger.
För mer information se årsredovisning.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Kvartetten
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

I varje hus finns det finns tvättstuga i bottenplan med torkrum och mangelrum. I varje tvättstuga finns en stor och två mindre tvättmaskiner samt tre torkrum. I varje hus finns förutom lägenhetsförråd ett gemensamt cykelrum och ett gemensamt barnvagnsrum. Utöver detta finns möjlighet att hyra (läggs på månadshyran) däckförråd (10kr/mån), matkällare (10kr/mån), cykelplats /15kr/mån), att förvara cykel i cykelrummet i källaren är gratis, samt mopedplats (25kr/mån). Antalet platser är begränsat. Övernattningslägenhet finns på Fiolgatan 6 (kostar ca 150 kr att hyra/natt). Innergårdarna är välskötta och mellan husen slingrar sig fina gångvägar förbi lekplatser, uteplatser och bort mot affären. Det finns lekplatser och fotbollsplan i närområdet.

Parkering

P-plats går att hyra för ca 190 kr/mån utan eluttag och ca 170 kr/mån med eluttag. Parkeringen administreras av Musikvägens Parkeringsförening, exp. ligger på Musikvägen 40, öppet må kl 18-19. Denna parkeringsförening har 4 st medlemmar, 3 st föreningar: HSB Triangeln, HSB Pukan och HSB Kvartetten samt HSB Göteborg.

Ekonomi

Utgångspris

1 895 000 kr

Månadsavgift

3 494 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Driftkostnader

ca 100 kr/mån

Fördelas enligt följande

 • Försäkring: 100 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 117 kWh/kvm/år

Alla bilder

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Fiolgatan 4, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3494 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Victor Helgesson

Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom
 

Christian Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare