Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 569 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Den här bostaden marknadsförs med vår tjänst Läge+. Det innebär att bostaden kommer att bli till salu. För mer information kontakta mäklaren. 
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 569 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Den här bostaden marknadsförs med vår tjänst Läge+. Det innebär att bostaden kommer att bli till salu. För mer information kontakta mäklaren. 
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom

Sickla kanalgata 13C, 1tr, Stockholm

Mycket fin 2:a med balkong på populära Sickla Udde!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 46 kvm
 • Lägenhetsnummer: 1332
 • Byggnadsår: 2001
 • Månadsavgift: 3 569 kr
 • Driftkostnad: ca 700 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Hiss: Ja
Läge+
Den här bostaden marknadsförs med vår tjänst Läge+. Det innebär att bostaden kommer att bli till salu. För mer information kontakta mäklaren. 
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 46 kvm
 • Lägenhetsnummer: 1332
 • Byggnadsår: 2001
 • Driftkostnad: ca 700 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV och bredband via Comhem.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Hammarby Sjöstad
Visa all fakta

Omgivning

För många som känner till området sedan länge har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat har det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där man lag sig vinn om att låta närheten till vågorna prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om. Hammarby Sjöstad är en del av Sofia Församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm. Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken. I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger, och fler blir det när Henriksdalshamnssidan är färdigställd. Utbudet i restaurang-väg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne. Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden men när den är färdigställd räknar man med att det i Sjöstaden kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Fritid
Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till Hammarbybacken, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, Fryshuset, naturreservat och ett stort antal restauranger, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad med näst intill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,39300
 • Andel av månadsavgift: 0,39
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Brf Hammarby Sjö 1 innefattar en fastighet av 6 flerbostadshus, byggår 2001 av JM.
Bostadsrättsföreningen bildades 2000 och består av 162 lägenheter, en kommersiell lokal med hyresrätt, en föreningslokal samt en övernattningslägenhet.
Adresserna är Sickla Kanalgata 10, 12, 14, 16, 13ABC, 15, 17ABC samt 19AB.
Föreningen är äkta och man äger marken (ej tomträtt).
Föreningen godkänner delat ägande, ansökan om andrahandsuthyrning görs till styrelsen.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sickla Udde samfällighet, Sjöstadsföreningen och Hammarby Sjöstads ekonomiska förening.

För mer info besök gärna föreningens hemsida: www.hammarbysjo.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Hammarby Sjö 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1102
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Fönster 2012
För löpande underhåll se mer information i årsredovisningen.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en detaljerad underhållsplan.

Gemensamma utrymmen

- Källarförråd ca.
- I anslutning till varje port finns cykel- och barnvagnsförråd.
- Övernattningslägenhet med fyra sängplatser, kök, toa och dusch finns att hyra.
- Föreningslokal med bastu, flertal duschar samt relaxrum som kan nyttjas av medlemmarna utan kostnad.
- Tvättstugor med stora maskiner samt grovtvättstuga med mangel.

Parkering

I föreningen finns ett garage med nedfart invid Sickla Kanalgata 17C. Här finns 52 garageplatser att hyra samt 4 mc-platser för 1500kr/mån. Det finns även 20 parkeringsplatser utomhus för 100kr/mån. Garageplats eller parkeringsplats utomhus kan hyras av föreningen. Det är för närvarande kö till platserna, kontakta styrelsen eller föreningens förvaltare. Det finns även avtal med p-vaktbolag om det uppstår problem vid felparkeringar.

På gatorna råder fri parkering mellan 17:00-09:00 samt helger. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga avgiftsförändringar är planerade för 2017 (2016-12-13)

Kommunikationer

Båttrafik
M/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 55 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget". M/S Emelie som går in till Nybrokajen börjar sin helgtrafik den 16 april och biljettpriset är detsamma som förra året; 40:- Mellan den 30 maj och 30 september går Emelie även vardagar.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde. Sickla udde är Tvärbanans ändhållplats österut, men det finns planer på att fortsätta utbyggnaden till Slussen.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 569 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Obligatoriskt tillägg för tv, bredband och telefoni tillkommer med 220 kr/mån

Driftkostnader

ca 700 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är baserad på säljarens nyttjande av bostaden och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

 • El: 400 kr
 • Försäkring: 300 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 113 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-11-20

Alla bilder

+ 16 Visa alla 22 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Sickla kanalgata 13C, 1tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom
Stäng

Sickla kanalgata 13C, 1tr

Stockholm