Var väl förberedd inför din fritidshusförsäljning

 

Är du en av dem som funderar på att sälja ditt fritidshus till våren? Då ska du kontakta mäklaren redan nu för att förbereda din försäljning på bästa sätt och få ut högsta möjliga pris. Är du ute i god tid får du också med ditt hus i vårens fritidshustidning och på vårens fritidshusevent.

Även om allt fler väljer att sälja sitt fritidshus vid andra tillfällen på året så är det ingen tvekan om att den stora säljsäsongen för fritidshus drar igång i slutet av april och pågår någon månad. Därav ligger också Svensk Fastighetsförmedlings fritidshusevent i början av maj. Den som väljer att sälja sitt fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling får sitt hus marknadsfört i årets stora fritidshustidning samt även på fritidshuseventen dit mängder av köpsugna spekulanter kommer. Eventen hålls i Oslo, Köpenhamn samt i Stockholm.

– Många gillar den här typen av event vilket gör att många åker dit för att kanske bara titta på utbudet, prata med mäklarna och få tips och råd, säger Anna- Karin Antonsson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Lysekil. Alla är inte där för att köpa men hos många av dem väcks en tanke och kanske väljer de att köpa sitt fritidshus nu istället för att vänta.

Mässor och fritidshustidning

Anna-Karin kan konstatera att som mäklare får hon fler samtal med frågor om fritidshus som visats på eventen och som marknadsförts i fritidshustidningen än annars, och det i sin tur tror hon ökar chanserna för dessa hus att få ett bättre pris.

En annan orsak att tidigt ta kontakt med mäklaren är att du som säljare då får en rådgivare inför försäljningen.

– Vi kan ge tips och råd om hur du ska förbereda dig inför försäljningen, om det kan löna sig att rusta vissa saker på huset, vi kan också tipsa om städfirmor, flyttfirmor och annat som man som säljare har behov av.

Få huset besiktigat

Den tidiga kontakten med mäklaren gör också att hela försäljningsprocessen kan förberedas vilket till exempel innebär att man passar på att fotografera när det är gynnsamt väder. Den som väljer tjänsten Varudeklarerat, försäkring för dolda fel, hinner också i god tid att få huset besiktigat.

– Varudeklarerat är en trygghet för såväl säljare som köpare, säger Anna- Karin. Försäkringen är unik i sitt slag och förmedlas endast av Svensk Fastighetsförmedling.

Är det något mer man ska tänka på om man ska sälja fritidshuset till våren?

– Ja, du har ju nu gott om tid att se över huset. Städa och rensa och kör bort sådant du ändå tänkt göra dig av med. Åtgärda eventuella fel som till exempel kan ha uppstått under vintern. Har det uppstått en vattenläcka, kontakta försäkringsbolaget och få igång den processen så snart som möjligt.

Anna-Karin understryker att första intrycket är viktigt och att det börjar redan i trädgården. Huset ska ju visas från sin rätta sida och då är det bra om allt onödigt plockas bort.

– Så snart snön är borta börja städa trädgården; kratta, rensa och klipp buskar. Huset ska öppnas upp och det ska se inbjudande ut redan när man kliver in i trädgården, avslutar Anna-Karin.

Text: Carina Wedin

 

 

Arkiv

Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!