Många fördelar att sälja under sommaren

 

Att det inte skulle gå att sälja sin bostad på sommaren är en myt. På många marknader kan det till och med vara en fördel – konkurrensen är mindre och de spekulanter som kommer på visningen är verkligen intresserade.

Sommaren är här och många som funderar på att sälja sin bostad tänker att de nog väntar till
hösten i stället. Men faktum är att sommaren är en utmärkt tid att sälja sin bostad på. Det kan
Mikael Meyer, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling intyga.

– De senaste åren har vi sett att priserna under sommarmånaderna blir riktigt bra, ibland till och med bättre än under andra delar av året. Mikael tror att det är en rad faktorer som sammanfaller.

– Många glömmer att när man säljer sin bostad så gör man alltid det i konkurrens med andra objekt. Den som till exempel säljer ett radhus konkurrerar med alla andra radhus i samma storlek. På sommaren är objekten färre vilket gör att konkurrensen minskar. Även om antalet
spekulanter är färre, går det hand i hand med att det är ju även antalet bostäder som är till salu.

Bättre visningar

Mikael tycker också att visningarna ofta är bättre under sommarmånaderna
för de som väljer att spendera sin tid på en visning gör det för att de verkligen är intresserade av bostaden, inte för att de har det som hobby eller för att de är nyfikna grannar.

– Visningarna är också ofta väldigt gemytliga. Besökarna är ofta mindre stressade och dyker ofta upp i fritidskläder. Det här gör hela visningen mer avslappnad. Som mäklare lämnar man ofta kostymen hemma varma sommardagar, och är själv lite mer avslappnad.Visningarna hålls normalt ofta på söndagar för att bostäder gör sig bäst i dagsljus.

Fördelen under sommarmånaderna är att det går precis lika bra att visa dem på en vardagkväll. Det gör att spekulanter inte behöver välja bort badstranden, sommarkalaset eller något annan aktivitet de hellre vill göra på helgen.

– Dessutom ser man omgivningar och tomten på ett helt annat sätt under sommaren. Det är svårt att få en korrekt uppfattning om en trädgård på annan tid än just under sommaren.

Fler mäklare är tillgängliga

Fler och fler mäklare finns också tillgängliga under sommarmånaderna – och det helt frivilligt.
– Många av oss mäklare väljer numera att jobba under sommarmånaderna. Det gör att kunden får en mäklare som är motiverad att utföra ett bra jobb och som är engagerad i sina kunder.

Så, man ska alltså inte tveka att sälja under sommaren?
– Nej, jag tycker inte det. Tidigare var det i stort sett endast misslyckade objekt som låg kvar under sommaren, men vi ser en tydligt en trend att fler vågar sälja i juni eller juli och att de får ett pris som de är nöjda med, avslutar Mikael.

Text: Carina Wedin

 
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!