Sälja fritidshus eller stuga

  

När är det bäst tillfälle att sälja fritidshuset? Vi hjälper dig med tips, råd och svar på frågor som kan dyka upp när det är dags att sälja.

Att sälja sitt fritidshus eller stuga är en stor process men den stora fördelen med att vända sig till en mäklare är att du inte behöver ha kunskap om försäljningsprocessen. Våra kunniga mäklare hjälper dig i varje steg så att du kan känna dig trygg.

Vad innebär en försäljning av fritidshus eller stuga i kort för säljaren:       

  • Du säljer fritidshuset/stugan i befintligt skick, köparen har undersökningsplikt.
  • Finns det fel eller brister på huset som inte är synliga? Vet du t ex med dig att ett golv är skadat under golvmattan etc så är det bra att uppmärksamma mäklaren om detta.
  • Ta ställning till vilken inredning du kan tänka dig att lämna kvar och vilken du vill ha med.
  • Säljer du på hösten eller vintern är det bra om du kan tillgodose mäklaren med bilder på hur huset och omgivningarna ser ut på sommaren.
  • På rådgivning av mäklaren så brukar säljaren oftast stå för städning av huset innan visning. Se vår Checklista: Inför visning av din bostad för mer tips och råd.  
  • Som säljare är det alltid du som bestämmer till vem, och till viket pris du vill sälja.

Vill du sälja ditt fritidshus eller har du frågor kring försäljningsprocessen så är du välkommen att kontakta oss. Här kan du hitta en kunnig lokal mäklare som kan just ditt område.

Relaterade länkar:

Bostadsförsäljning - 8 stegLäs vår säljskola

Relaterande artiklar:

Svenska fritidshus lockar nordiska grannarVåga sälja sommarstugan på hösten

 

 

Vill du veta vad ditt fritidshus är värt?

Vi kommer gärna hem till dig för att göra en uppskattning av marknadsvärdet på ditt fritidshus. Fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra kunniga mäklare dig.

Jag godkänner integritetspolicyn
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!