Köpa tomt eller mark

  

Att köpa mark att bygga sitt drömhus på kan vara ett riktigt äventyr, men givitvis är själva valet av rätt tomt väldigt viktigt.  Det finns en hel del man behöver beakta vid köp av tomt/mark.

I valet av tomt bör man hålla i åtanke förrutom område vilken hustyp du har tänkt dig så att det passar på den utvalda marken . Vill du t ex. ha en souterrängvilla måste du ha en tomt som lutar lite.

Sen bör du även forska i om vad som händer i framtiden i det område du tänkt köpa tomt. Det kanske finns planer på att de ska bygga en motorväg i närheten för att ta ett extremt exempel. Ska de göra det kanske du inte vill köpa tomt i just detta område. Kontakta kommunen för att få reda på planer inför framtiden.

Köper du en tomt som är obebyggd är det en god idé att kontrollera med stadsbyggnadskontoret i kommunen att du verkligen får bygga på tomten. Genom dem söker du också bygglov. Du kan också kontrollera om det finns några inteckningar som påförts på fastigheten, dvs servitut. Detta kan exempelvis beröra saker som att grannen har en utfart över den tomt man tänkt sig köpa.
Självklart hjälper även våra mäklare dig med alla frågor du kan ha runt att köpa tomt.

Tomter till salu:

Tomter i Sverige
Tomter i Stockholm
Tomter i Göteborg
 

Vill du att vi kontaktar dig?

Ställ en fråga och fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra kunniga mäklare dig.

Jag godkänner integritetspolicyn
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!