Köpa lägenhet

  

När du köper lägenhet finns det vissa saker som skiljer sig mot att köpa hus eller villa.

Ett bra första råd är att lägga upp en budget för att se hur din ekonomiska situation ser ut och räkna på hur mycket ditt boende får kosta och vad du kan ha för utrymme om räntan går upp. Kontrollera även föreningens ekonomi, läs årsredovisningen och ring gärna ordföranden i föreningen med kompletterande frågor.

Kan avgiften komma att höjas, vilka renoveringar är gjorda så som stambyte? Hur värms lägenheten upp? Finns parkeringsmöjligheter? Finns förråd i källare och/eller vind? Be då att få se dem.

Självklart hjälper våra duktiga mäklare dig om det är något du inte förstår eller undrar över. Vi har även satt ihop en sammanfattad checklista för vad man bör tänka på när man köper en bostadsrätt.

Checklista när du köper bostadsrätt

Det är bra att gå på många visningar för att få en uppfattning om vad du vill ha för typ av lägenhet. Vips kommer drömobjektet att stå där till salu och då har du rutin på vad som gäller vid visningar och vanliga frågor inför lägenhetsköp.

Att tänka på när du går på visning

Efter du har köpt bostadsrätten finns det ytterligare några saker att tänka på:

Efter köpet

Relaterade länkar:
Köpguide – 8 steg till ett lyckat köp
Bolåneskolan
Köparskolan
Checklista för köpa bostadsrätt

Lägenheter till salu:
Bostadsrätter i Stockholm
Bostadsrätter i Göteborg
Bostadsrätter i Malmö

 

Vill du att vi kontaktar dig?

Ställ en fråga och fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra kunniga mäklare dig.

Jag godkänner integritetspolicyn
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!