Peter är tacksam över den snabba handläggningen

  

När Peter och hans familj flyttade till nyköpta huset i Södertälje var de förstås medvetna om att det alltid kan bli överraskningar och finnas dolda fel när man köper ett hus. Men att hela badrumstaket skulle rasa in var något de inte räknade med.

Det var lite av en tillfällighet att Peter Bodin och han fru hittade just det här huset. Egentligen var det ett annat hus de skulle titta på.

– Vi såg en visningsskylt och svängde in på tomten men det var fel hus – men ett hus vi blev mycket intresserade av. Vi åkte vidare och kom till rätt visning, där visade det sig att det var samma mäklare som skulle visa båda husen den där dagen så vi åkte tillbaka för att titta närmare på det första huset.

Peter och hans fru bestämde sig för att de ville ha huset och säljaren var angelägen om att få huset sålt. Det blev därför en mycket snabb affär och familjen Bodin, vilket också inkluderar två barn och fyra sköldpaddor, kunde snart flytta in och tyckte det kändes skönt att nu få ett större hus och dessutom något de själva ägde.

Undermåligt arbete

En kväll när Peter och hans fru låg i badkaret frågar Peter om det är ljuset eller om det kaklade taket verkligen sviktar? Det är nog ljuset, säger frun lugnande. Det gick några dagar och en natt vaknar familjen av en jättesmäll.

 – Jag var övertygad om att akvariet hade gått sönder eller att en älg hade hoppat in genom altandörren. De letade efter vad som kunde ha hänt och konstaterade att det inte fanns några älgar i huset och akvariet fortfarande var helt. Däremot fick de en chock när de öppnade dörren till badrummet. Större delen av badrumstaket hade rasat in. Badkaret var förstört och allt badrumsporslin trasigt.  

Peter var arg över det som hänt men tacksam över att ingen befann sig i badrummet när det hände.

– När besiktningsmannen kom, redan samma dag, konstaterade han att hela arbetet var undermåligt gjort. Det var felreglat och helt enkelt för klent gjort då kakel ju är mycket tungt.

– Det hade varit en del krångel med huset under de åtta månader vi hunnit bo där –  därför blev det här droppen. Jag var rejält uppriven när jag pratade med mäklaren och Anticimex morgon efter det hänt. Säljaren hade köpt försäkringen Varudeklarerat som skyddar både honom och köparen om just sådana här skador uppstår.

Snabbt på plats

Anticimex var på plats samma dag och att skadan skulle ersättas var det ingen tvekan om.

– Jag var mycket tacksam att de tog tag i mitt ärende omgående. Blev till och med förvånad över att allt gick så snabbt – ärendet var klart och reglerat efter bara en och en halv vecka. När besiktningsmannen från Anticimex var på plats kollade de även våtrummet i källaren och upptäckte brister även där. Så vi fick ersättning även för den skadan.

Peter är tacksam över försäkringen och att han slipper gå in i en process med förra ägaren.

– Jag är medveten om att det skulle ta tid och kraft. Det blir ofta långa kostsamma processer och det skulle förmodligen dröja väldigt länge innan jag skulle få någon ersättning – om jag ens får den. Tack vare att huset var Varudeklarerat kunde jag sätta igång och renovera mitt badrum direkt tack vare den snabba handläggningen och den ersättning jag fick, avslutar Peter.

Text: Carina Wedin

Läs mer om Varudeklarerat
Artikel: Varudeklarerat skyddat både köpare och säljare

 

Arkiv

Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!