Bosäkrat - kvalitetsäkring för bostadsrätt

  

Den som säljer sin bostadsrätt kan välja vår kvalitetsäkring Bosäkrat. Bosäkrat innebär att tjänsten ”Anticimex Bostadsrättsbesiktning med försäkring” beställts för bostadsrättslägenheten. Bosäkrat är därför en "märkning" som visar att protokoll finns med information om bostadens skick. Säljare och köpare undviker tråkiga diskussioner om fuktskador efter köpet.

Fuktskador vanligaste problemet

Det är inte ovanligt att köparen upptäcker fuktskador i badrum eller andra våtutrymmen. Köparen har visserligen undersökningsplikt men han/hon kanske anser att problemet beror på ett fel som säljaren skulle ha upplyst om vid försäljningen.

Med Bosäkrat kontrollerar en expert från Anticimex om det finns fuktproblem i våtutrymmen eller synliga skador på rörsystem som kan orsaka vattenskador. Ett protokoll upprättas som köparen sedan får ta del av.

Försäkringsskydd ingår

I tjänsten ingår en försäkring som ersätter dig för den självrisk du vanligtvis själv måste stå för om en läckage-, brand- eller inbrottsskada inträffar. Den ger dig också ersättning för självrisk och åldersavdrag om fel uppstår i hushålls maskiner och vitvaror.  Försäkringsskyddet överförs även till köparen som en extra trygghet i affären.

Uppmätning av bostaden

Som säljare är man ansvarig för uppgiften om bostadsrättens storlek, oavsett om den stämmer överens med bostadsrättsföreningens uppgifter eller inte. I äldre fastigheter är det vanligt att uppgifterna är olika, bland annat därför att dagens mätregler är annorlunda. Med ett tillägg till Bosäkrat mäter en expert från Anticimex upp arean och upprättar ett protokoll över mätresultatet.

Lockar fler köpare

Med fuktkontroll och eventuell uppmätning marknadsför vi lägenheten som Bosäkrad - vilket ger en tryggare bostadsaffär för både köpare och säljare. Lägenheten blir mer attraktiv och man minskar risken för återbetalning eller ersättningskrav i efterhand.

Kostnad

Bosäkrat kostar 3.500 kronor med uppmätning och 2.500 kronor utan uppmätning.

Ladda ned produktblad som pdf

 

Vill du att vi kontaktar dig?

Ställ en fråga och fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra kunniga mäklare dig.

Jag godkänner integritetspolicyn
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!