Varudeklarerat – skyddar dig mot mer än bara dolda fel

  

Många känner till att man måste ha koll på dolda fel men få vet att man också måste ha koll på osynliga fel. Bara hos oss kan du få skydd mot både och. Kontakta din mäklare om du vill veta mer om vår försäkring Varudeklarerat.


Ett varudeklarerat hus har genomgått en noggrann besiktning innan det sätts ut till försäljning och besiktningsprotokollet visar det skick byggnaden har. Om det ändå visar sig att detta inte stämmer så träder försäkringen in.

Säljaren får skydd för sitt ansvar för så kallade dolda fel och köparen får skydd för sitt ansvar att huset är noggrant besiktat och för osynliga fel, dvs fel som inte gick att upptäcka vid en noggrann besiktning men som inte är dolda därför att köparen ändå i rättslig mening borde ha förväntat sig dem med hänsyn till husets ålder, skick, byggnadsätt, pris med mera. Försäkringen täcker dessutom fel som besiktningsmannen borde ha upptäckt. Ett exempel på osynligt fel är om skador finns på så kallade riskkonstruktioner utan att det angivits i protokollet . Både säljarens och köparens skydd gäller i 10 år för fel som fanns vid köpet men som upptäcks därefter.

Finner köparen ett fel i huset efter affären vänder sig köparen till försäkringsbolaget som utreder och reglerar skadan. Köpare och säljare behöver alltså inte konfrontera varandra. Så titta gärna lite extra efter de villor och fritidshus som säljs Varudeklarerade!

Allt ingår inte i den besiktning som gjorts. Följande kvarstår att kontrollera och omfattas inte av försäkringsskyddet:

  • Installationer av el*, gas, ventilation och vvs, eldstäder och rökgångar.
  • Maskinell utrustning såsom värmepanna, kyl, frys, tvättmaskin.
  • Skador orsakade av radon och asbest.
  • Uthus, altaner, avloppsanläggningar med mera, som finns utanför bostadsbyggnaden.
  • Vattnets kvalitet och kvantitet.

* El ingår om felet bedöms som besiktningsmannamisstag eller som dolt fel, men ej vid andra fel eller skador på elinstallationen.

Varför välja Varudeklarerat?

  • Varudeklarerat ger maximal trygghet till både säljaren och köparen genom att kombinera säljarens och köparens ansvar i ett paket under hela tio års perioden.
  • Köparen tar över försäkringen och gör därför skadeanmälan istället för att kontakta säljaren vid skador, vilket innehär att både säljare och köpare slipper otrevliga samtal  efter affären.

Ladda ner försäkringsvillkor för Varudeklarerat, säljareLadda ner för- och efterköpsinformation Varudeklarerat, säljare

Tilläggsförsäkring för våtrum

Många våtrum blir bedömda som riskkonstruktion för att de inte utförts enligt de regler för våtrum som gällt, vilket försvårar möjligheten att få ersättning från villa/fritidshusförsäkringen om en vattenskada inträffar efter köpet. Med Varudeklarerats tilläggsförsäkring för våtrum kan en del av dessa riskbedömda våtrum till och med försäkras för skador som inträffar efter köpet.

Ladda ner information och villkor för Tilläggsförsäkring för våtrum

 

Vill du att vi kontaktar dig?

Ställ en fråga och fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra kunniga mäklare dig.

Jag godkänner integritetspolicyn
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!