7. Tillträdesdagen

  

Inför tillträdesdagen skickar mäklaren en skriftlig kallelse till dig tillsammans med en likvidavräkning. Det är en sammanställning av kapital, räntor, lån (nya lån samt lån du ska överta från säljaren) samt hur mycket kontanter du ska ta med dig vid tillträdet.

Då betalar du även kostnaden för lagfarten. Den består av en stämpelskatt på 1,5 procent av köpeskillingen samt expeditions- och ansökningskostnader. Allt det här sker på banken eller i en av Svensk Fastighetsförmedlings bobutiker.Tillträde till huset

Dagen då du får börja använda din nya bostad kallas tillträdesdagen. Då betalar du det sista av köpeskillingen och affären avslutas. Ett köpebrev upprättas så att du kan registreras som ägare och få lagfart på fastigheten. Du får nycklarna till bostaden samt eventuella kartor, ritningar och instruktioner till maskiner och annan utrustning.

Tillträde till lägenheten

Köper du en bostadsrätt ska du bli medlem i bostadsrättsföreningen. Du betalar ingen stämpelskatt men kanske får du betala en mindre överlåtelseavgift till föreningen.

 
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!