Många faktorer påverkar priset

En kraftfull marknadsföring, att försäljningen är väl förberedd och ett omfattande kundregister är några faktorer som ökar chansen att priset för bostaden blir det rätta.

Om priset för bostaden verkligen blev det rätta kan naturligtvis alltid diskuteras då det är många aspekter som kan ha inverkan på det slutgiltiga priset. Inte minst marknadens efterfrågan.

Men det finns ändå ett recept för att påverka priset i rätt riktning.
– Först och främst handlar det om att ge bostaden en kraftfull marknadsföring, säger Carl-Johan Billing, mäklare och franchisetagare för tre av Svensk Fastighetsförmedlings butiker.

Det gör vi dels i tidningens bostadsbilagor, dels på internet.
Svensk Fastighetsförmedling har branschens mest besökta hemsida så en bostad där lär definitivt bli sedd av den som går i bostadsbytartankar.
Dessutom är hemsidan kopplad till Hemnet dit de flesta som letar bostad söker sig.

Fånga det bästa

– För att verkligen fånga det som är positivt med bostaden och hitta de bästa vinklarna så väljer vi att ofta använda professionell fotograf till de bostäder som vi säljer. För bilderna, när man ser dem på hemsidan, är ju ofta det som är avgörande för om man blir intresserad eller inte av bostaden, därför lägger vi lite extra resurser just på dem.

Eftersom Svensk Fastighetsförmedling allt som oftast får in bostäder till försäljning som har det där lilla extra, har man valt att skapa ett särskilt koncept, Premium, Många faktorer påverkar priset just för dessa. Det handlar om bostäder som har ett läge utöver det vanliga, är topprenoverade eller exklusiva.

– Premiumkonceptet handlar om att lyfta fram bostaden på det sätt den förtjänar. Att välja det här konceptet när man säljer sin unika bostad lönar sig. Det man köper är ett helhetskoncept med alla fördelar man kan få.

Det blir ett exklusivt marknadsföringsmaterial som verkligen sticker ut ur mängden.

Ta hand om spekulanten

Visningen är också en ytterst viktigt faktor som påverkar priset.
– Vi tycker det är viktigt att vi verkligen når alla som är intresserade av bostaden och att alla som vill ska hinna komma och titta på den. Vi är verkligen måna om att fånga upp rätt människor och dem som vi tror kan vara intresserade av just den här bostaden.

Så förutom att vi når dem som söker bostad den vanliga vägen, via tidningarnas bostadsbilagor, internet och våra bobutiker, så har vi även ett digert kundregister där vi kan matcha säljare mot rätt köpare.

Rådgivning om styling

Naturligtvis har mäklaren ett ansvar för att göra sitt bästa så priset för bostaden ska bli det rätta men som säljare kan man även göra en del själv för att påverka priset. Det man till exempel kan konstatera är att bostäder som är stylade gör sig bättre på bild och därmed blir mer attraktiva för spekulanterna.

– De som säljer via oss får rådgivning om vad man bör och kan åtgärda för att påverka priset i rätt riktning. Sen kan man ju välja om man vill göra åtgärderna själv eller anlita ett homestylingföretag.

Som säljare är det också bra om man förbereder sin försäljning. Går man i bostadsbytartankar och vet att inom en viss tid kommer vi att sälja då är det bra att kontakta en mäklare och börja förbereda processen.

– Vi har en tjänst som inte kostar något som heter Läge+ vilken förbereder hela försäljningsprocessen så den dagen det är dags att skrida till verket är fotograferingen klar, marknadsföringen är förberedd och all information är säkerställd. Bara en sådan enkel sak att fotografen får möjlighet att ta utomhusbilder när det är som finast ute kan vara en sak som påverkar priset i rätt riktning, avslutar Carl-Johan.

Text:Carina Wedin

test
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!