Samarbete som ger kvalitet, kunskap och snabba processer

Svensk Fastighetsförmedling + SEB  = Sant! Ett nära samarbete mellan en av Sveriges största fastighetsmäklarkedjor och en av Sveriges största banker kan inte bli annat än till stor nytta för kunderna.

Människors största tillgångar ligger oftast i deras boende – därför är det naturligt att bank och fastighetsmäklare har ett nära samarbete, något som gynnar både säljare och köpare.

-Våra kunder som bestämt sig för att sälja tar ofta kontakt med oss först, säger Tomas Österman på SEB som ansvarar för samarbetet med Svensk Fastighetsförmedling. Då kan vi hjälpa dem vidare till Svensk Fastighetsförmedlings närmaste bobutik. Vi tycker det är viktigt att säljaren får en tidig mäklarkontakt och kan få den rådgivning de behöver inför försäljningen och på Svensk Fastighetsförmedling är man mån om att kunderna ska vara väl förberedda på alla sätt.

Samarbetet mellan SEB och Svensk Fastighetsförmedling är relativt nystartat men företagen har en historik tillsammans och goda erfarenheter av det tidigare samarbetet.

-Att vi från SEBs sida valt Svensk Fastighetsförmedling som samarbetspartner är helt naturligt. Svensk Fastighetsförmedling är en av de största mäklarkedjorna med täckning över hela landet. De finns där vi finns och lite till, vilket är en fördel då de träffar kunder som vi inte träffar annars. Och jag tror kunderna uppskattar att få hjälp med bankkontakt respektive mäklarkontakt.

Uppskattat samarbete

På Svensk Fastighetsförmedling i Växjö uppskattar mäklarna samarbetet med SEB. Pierre Petersson är försäljningschef för Svensk Fastighetsförmedling Sydost och han menar att det blir till stor nytta för kunden att två av Sveriges starkaste varumärken valt att samarbeta.

-Det borgar för kvalitet, kunskap och snabba processer vilket är viktigt när det till exempel handlar om att få lånelöfte. Den som hittat sin drömbostad och vill ha ett banklån behöver ett lånelöfte för att veta hur långt man kan gå i en budgivning. Genom att utnyttja den lösning som SEB och Svensk Fastighetsförmedling erbjuder går låneansökningsprocessen snabbare.

Pierre menar att det är viktigt för en mäklarkedja att ha ett banksamarbete.
 
-Det gör att vi kan erbjuda såväl befintliga kunder, säljare och köpare en bra bankkontakt med bra erbjudanden och lösningar.  Vi tycker också att det är bra att banken finns med ett bankkontor att besöka för dem som vill det, samtidigt som telefonbanken finns för kunder som inte har behov av att träffa en bankman.

-Vår telefonbank är den enda som har öppet dygnet runt, förtydligar Tomas, vilket gör att kunderna kan nå oss var de än befinner sig och när som helst på dygnet.

Förmånlig finansiering

Vad är det då SEB erbjuder?

-Vi har en mycket förmånlig finansiering för Svensk Fastighetsförmedlings kunder. Först och främst erbjuder vi ett handpenningslån som är räntefritt i sex månader. Den slutgiltiga finansieringen är ett mycket konkurrenskraftigt bolån, med ett särskilt erbjudande till Svensk Fastighetsförmedlings kunder, när det gäller bindningstiden på 3 mån, 2 år och 5 år. 

Samarbetet mellan SEB och Svensk Fastighetsförmedling är i sin linda och Tomas berättar att man tittar på att utveckla kunderbjudandena ytterligare.

-Just nu planeras en rad lokala kundarrangemang runt om i landet på olika teman som bolån, privatekonomi, placeringar och så vidare, avslutar Tomas.

Text: Carina Wedin

test
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!