Bobutiker på Facebook

Nu blir det enklare för alla att nå mäklaren, ställa frågor och få bra boendetips. I enlighet med världen för övrigt sällar sig många av Svensk Fastighetsförmedlings bobutiker till Facebook. Dessutom utnyttjar man också det genomslag sociala medier har idag genom att erbjuda sina kunder bostadsannons på Facebook.

Just nu finns 3, 7 miljoner svenskar på Facebook och det är inte, som kanske en och annan tror, uteslutande ett fenomen för ungdomar. Nej då, på Facebook finns allt från tonåringen, småbarnsmamman och den medelålders direktören till farmor och farfar. Facebook har blivit ett sätt för människor att kommunicera och många företag väljer att interagera med sina kunder den vägen.

För den som ska sälja sin bostad är det naturligtvis ypperligt att bostaden därför kan få ännu en kanal att synas på. Den som säljer sin bostad genom Svensk Fastighetsförmedling kan nu få sin bostadsannons även på Facebook.

-Vi har ett system som gör ett förfinat urval som styrs av parametrar som intressen, ort och familjesituation. Det gör att våra facebookannonser visas för rätt målgrupp, berättar Mattias Berghagen, ansvarig för Digitala Medier på Svensk Fastighetsförmedling.

Kommunicera med kunderna

Svensk Fastighetsförmedling anammar inte Facebook enbart genom annonsering, utan man vill också finnas där mer aktivt för att på ett enkelt sätt kunna kommunicera med sina kunder.

Allt fler av Svensk Fastighetsförmedlings bobutiker finns på Facebook med egna sidor. Svensk Fastighetsförmedling i Borås är en av de bobutiker som tycker det är självklart att vara med på Facebook. I skrivande stund har de 240 personer som gillar dem.

-Vi provar oss fram, och hoppas att Facebook ska bli ett verktyg för oss att kunna kommunicera med kunder och andra som står inför att sälja sin bostad eller kanske bara är intresserad av boendefrågor, säger Peter Carlsson, franchisetagare för Svensk Fastighetsförmedling i Borås.

Tävlingar och erbjudanden

Boråsbutikens facebooksida bjuder på tävlingar, information om bostadsförsäljningar och nyproduktion i Borås. De har erbjudanden och olika typer av nyttig information för den som äger sin bostad och en del tips och råd i allmänhet. Här har man också lyft fram bostäder som är till salu som sticker ut lite extra från mängden, vilket ju är till nytta inte minst för säljaren.

- Men en mycket viktig orsak till att vi vill finnas på Facebook är att alla som vill ska ha en möjlighet att på ett snabbt och enkelt sätt kunna gå in och ställa frågor till oss som mäklare. Det kan vara om en visning som ska hållas i veckan eller kanske frågor som rör sälj- eller köpprocessen. Alla frågor är välkomna, avslutar Peter.

Sök på Svensk Fastighetsförmedling på Facebook för att se om din bobutik finns där!

Text: Carina Wedin

test
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!