Spekulantregister – till nytta för både säljare och köpare

Med marknadens största spekulantregister matchas automatiskt säljare med köpare. Chansen att det blir en snabb och smidig affär ökar därför.

Ett spekulantregister utöver det vanliga. Det är vad Svensk Fastighetsförmedling kan erbjuda alla som går i bostadsköpartankar. Och nyttan är stor såväl för säljare som för köpare.

– Varje gång vi får in en bostad till salu matchas den med de köpare i spekulantregistret som vi vet är intresserade av bostäder av just den typen, berättar Isak George, mäklare hos Svensk Fastighetsförmedling.

Det går automatiskt ett mejl eller sms till personerna i spekulantregistret så de vet att bostaden är till salu. – Det gör också att säljaren vet att många av dem som kommer på visningen verkligen är intresserade.

I den bästa av världar kan matchningen också leda till en snabb affär, även om det inte händer varje dag. – Om någon av intressenterna föreslår ett pris som säljaren känner sig nöjd med så kan det bli en affär utan både marknadsföring och visning.
Ett exempel är en bostad vi fick in till försäljning på fredagen, och tack vare spekulantregistret var kontraktet undertecknat och klart redan onsdagen efter.

Spekulanter i hela landet

Fördelen med att vara en rikstäckande kedja som Svensk Fastighetsförmedling, är att spekulantregistret rymmer personer från hela landet. – Så även om du bor i Stockholm och letar bostad i Karlstad så har du lika stor chans att få en matchning som om du bor i samma stad. Jag och mina kollegor har ju dessutom ett tätt samarbete; Vet jag att någon av mina kollegor har en köpare som är intresserad av en bostad liknande någon jag fått in så hör jag självklart av mig och tvärtom.

Har jag en köpare som vill flytta utanför mitt område kontaktar jag vår mäklare som jobbar just där.
Så Svensk Fastighetsförmedlings mäklare har god koll på köpare ute i landet men självklart även i det egna upptagningsområdet där det ofta blir en mer personlig kontakt mellan mäklare och köpare. – Jag har till exempel en lista på personer som är intresserade av ett speciellt område i centrala Stockholm.

När det kommer in en passande bostad samlar jag ihop dem på min lista som jag vet är ute efter den här typen av lägenhet och kontaktar dem. En lista som jag naturligtvis bollar med mina kollegor om någon av dem får in en bostad i rätt område.

Erbjuda annan bostad

Att fånga upp varje visningskund och erbjuda dem något annat är ett mål Isak och hans kollegor har. – Har vi en visning på en bostad i ett populärt område, när affären är avslutad, vill vi försöka erbjuda varje visningskund en annan liknande bostad så de får ett annat alternativ.

Att lägga stor vikt vid köparna är något Isak tycker är viktigt och det är viktigt för många köpare konstaterar han. – Ju mer vi vet om köparens krav på bostaden desto enklare blir det för oss att hjälpa kunden att hitta rätt bostad. Och att ha stort fokus på varje potentiell köpare är något som, inte minst tack vare spekulantregistret, är till stor nytta för både köpare och säljare, avslutar Isak.

Text: Carina Wedin

test
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!