Bolåneskola: 5. Äga

Tillträde

På den överenskomna tillträdesdagen blir bostaden äntligen din på riktigt! Du träffar banken för att skriva på lånehandlingarna och därefter träffar du säljaren och mäklaren igen.

Pengarna förs över till säljaren, förutom de 10 procent du redan har betalat, och du får nycklarna till ditt nya boende. I samband med detta kan köpare och säljare också ses i bostaden för att gå igenom hur maskiner och annat fungerar och kontrollera att städningen är ordentligt gjord.

Din boekonomi

När du har funnit dig tillrätta i ditt nya hem är det en god idé att se över din totala ekonomi, där ju boendet oftast är den stora utgiften. Nu handlar det främst om att säkra boekonomin på sikt, så att du har utrymme för ränteförändringar och oförutsedda utgifter. Kanske se över ditt sparande, så att du både har möjlighet att leva nu och efter pensionen?

Boka ett möte med SEB för en ekonomisk genomgång. Du kan boka mötet på www.seb.se eller ringa 0771-365 365. 

Text: Jacob Sebardt, Produktägare Bolån SEB

Gå till föregående del 
test
Fullständig webb | Mobilwebb
 
Hjälp

Ska du köpa eller sälja din bostad? Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du  villor, hus, bostadsrätter, lägenheter, tomter och fritidshus som är till salu. Om du vill sälja din bostad så hjälper våra fastighetsmäklare gärna dig. Välkommen till oss!